Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Echt groen gaat verder dan criteria afvinken

Kwartaalupdate Green Bonds Q2 2022

banner Green Bonds Q2 2022

 

Om het predicaat ‘groen’ te mogen dragen, moet een obligatie aan verschillende criteria voldoen. De Green Bond Principles zijn dan ook bekend terrein voor duurzame beleggers. Maar er is meer wat een obligatie écht groen maakt. “Partijen met veel assets kunnen altijd wel iets groens vinden. Maar als je verder weinig tot geen duurzame doelstellingen hebt, dan kun je je afvragen in hoeverre zo’n partij nu echt bezig is met verduurzaming”, aldus Viktor Stunnenberg, portfoliomanager van het Achmea IM Green Bond Fund.

 

Hij krijgt bijval van Frans Baas, treasurer bij Vesteda. “Een groene financiering uitgeven doe je niet zomaar, dat kost best wat extra inspanning. Denk aan aanvullende eisen in termen van rapportages, maar je hebt bijvoorbeeld ook met extra kosten te maken.” Hoewel de green bond markt nog altijd in schwung is en beide groene obligaties van Vesteda ruimschoots werden overtekend, is het financiële voordeel van een groene financiering niet de hoofdmoot voor de Nederlandse woningbelegger. “Wij doen dit omdat dit goed bij Vesteda past.

 

Lees het dubbelinterview in de Kwartaalupdate Green Bonds Q2 2022 (pdf).

 

afb pdf Green Bonds Q2 2022