Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Meer vermogen voor later

Meer vermogen voor later. Dat is wat ons drijft: het realiseren van de beste pensioen- en vermogensbeheeroplossingen voor onze klanten en deelnemers. Lees hier meer over ons.

Fiduciair dienstverlener, betrokken pensioenprofessionals

Achmea Investment Management is een toonaangevende speler op de Nederlandse markt voor fiduciair management en vermogensbeheer. Met een team van ruim 280 betrokken medewerkers bieden wij grotere en kleinere pensioenfondsen dienstverlening op het gebied van Strategisch Portefeuilleadvies, Liability Driven Investments (LDI), Selectie en Monitoring van externe managers, Maatschappelijk Verantwoord Beleggen en diverse fonds- en mandaatstrategieën.

Fiduciaire dienstverlening
Met betrokken medewerkers en passende oplossingen helpen wij onze klanten bij vraagstukken over Fiduciaire dienstverlening. Met onze fiduciaire proposities behoren we tot de top van de Nederlandse markt.
Lees meer
Onze Beleggingsstrategieën

Met innovatieve en effectieve beleggingsstrategieën helpt Achmea IM u bij het realiseren van uw doelstellingen. Wij doen dit vanuit fiduciaire dienstverlening en vermogensbeheer. Onze proposities worden zowel in separate mandaten als in de vorm van beleggingsfondsen aangeboden.
Lees meer

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen
Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) zit in het DNA van Achmea IM. Met onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring helpen we u met een breed scala aan diensten om op elk gebied invulling te geven aan uw MVB-beleid. Met ons engagement-aanbod, maar ook met producten en diensten als Green Bonds en ESG-criteria, bieden wij alle bouwstenen voor een gedegen MVB-beleid.
Lees meer
Maak kennis met onze specialisten
Op basis van onze deskundigheid, betrokkenheid en uitgebreide ervaring kunnen we u adviseren over alle belangrijke aspecten van vermogensbeheer. Van Fiduciaire diensten en effectieve beleggingsstrategieën tot MVB-beleid.
Lees meer

Nieuws en visie op de markt

Bekijk alles

We hebben intensief contact. We hebben een professionele, maar warme relatie en spreken elkaar aan als professionals.

Bestuurslid Rabobank Pensioenfonds

Op koers voor een goed rendement

Samen met pensioenfondsen realiseren wij meer vermogen voor later. Met robuust portefeuilleadvies, doeltreffend vermogensbeheer, verantwoord beleggen en doordacht risicomanagement. Maar vooral met 280 betrokken medewerkers.

Achmea Investment Management is een zelfstandig onderdeel van Achmea, een solide, niet-beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep met coöperatieve waarden. Wij ondersteunen al ruim 60 jaar pensioenfondsen in Nederland met maatwerkoplossingen. Wij beheren voor klanten een vermogen van ruim € 203 miljard.

Lees meer
Over Ons Achmea IM

Pensioenakkoord

Analyse pensioenakkoord en impact op beleggingsbeleid

 

De overstap naar een collectief beleggingsbeleid voor individuele vermogens en het daarbij loslaten van de (verplichte) nominale zekerheid zal leiden tot aanpassingen in de beleggingsstrategie.

Lees meer (pdf)