Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Meer vermogen voor later

Meer vermogen voor later in een betere wereld. Dat is wat ons drijft: het realiseren van de beste pensioen- en vermogensbeheeroplossingen voor klanten en deelnemers. Lees meer over ons.

Gebaseerd op onze diepgewortelde pensioenkennis en gedreven door onze coöperatieve identiteit creëren wij impact met fiduciair management, vermogensbeheer en klanten.

Fiduciaire dienstverlening
Met betrokken medewerkers en passende oplossingen helpen wij onze klanten bij vraagstukken over Fiduciaire dienstverlening. Met onze fiduciaire proposities behoren we tot de top van de Nederlandse markt.
Lees meer
Onze Beleggingsstrategieën

Met innovatieve en effectieve beleggingsstrategieën helpt Achmea IM u bij het realiseren van uw doelstellingen. Wij doen dit vanuit fiduciaire dienstverlening en vermogensbeheer. Onze proposities worden zowel in separate mandaten als in de vorm van beleggingsfondsen aangeboden.
Lees meer

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen
Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) zit in het DNA van Achmea IM. Met onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring helpen we u met een breed scala aan diensten om op elk gebied invulling te geven aan uw MVB-beleid. Met ons engagement-aanbod, maar ook met producten en diensten als Green Bonds en ESG-criteria, bieden wij alle bouwstenen voor een gedegen MVB-beleid.
Lees meer
Maak kennis met onze specialisten
Op basis van onze deskundigheid, betrokkenheid en uitgebreide ervaring kunnen we u adviseren over alle belangrijke aspecten van vermogensbeheer. Van Fiduciaire diensten en effectieve beleggingsstrategieën tot MVB-beleid.
Lees meer

Nieuws en visie op de markt

Bekijk alles

We hebben intensief contact. We hebben een professionele, maar warme relatie en spreken elkaar aan als professionals.

Bestuurslid Rabobank Pensioenfonds

Meer vermogen voor later in een betere wereld

Samen met pensioenfondsen realiseren wij meer vermogen voor later in een betere wereld. Met robuust portefeuilleadvies, doeltreffend vermogensbeheer, verantwoord beleggen en doordacht risicomanagement. Maar vooral met 350 betrokken medewerkers.

Achmea Investment Management is een zelfstandig onderdeel van Achmea, een solide, niet-beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep met coöperatieve waarden. Wij ondersteunen al ruim 60 jaar pensioenfondsen in Nederland met maatwerkoplossingen. Wij beheren voor klanten een vermogen van ruim € 190 miljard (stand per 31-12-2023).

Lees meer
Over Ons Achmea IM

compilatie Minister Koolmees

Uitwerking pensioenakkoord: effecten op het beleggingsproces

Het is voor pensioenfondsen van belang na te denken over de hoofdelementen van het toekomstig beleggingsbeleid, ongeacht of ze kiezen voor de Verbeterde Premieregeling (VP) of voor het Nieuwe Pensioen Contract (NPC).

Uitwerking pensioenakkoord: effecten op het beleggingsproces