Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Anti-fragmentatie instrument ECB heeft averechts effect

Transmission Protection Mechanism

Italiaanse vlag

 

Centrale banken hebben een tandje bijgeschakeld in hun aanpak van de hoge inflatie. De eerste gevolgen van dit meer agressieve beleid worden al zichtbaar. De rente op Duitse staatsobligaties is hard opgelopen en rentes van meer risicovollere obligaties doen daar nog een schepje bovenop. Zo steeg het renteverschil (de spread) tussen Duitsland en Italië sinds begin dit jaar met ruim 1%. De snelle stijging van de Italiaanse rente leidde meteen tot zorgen over de houdbaarheid van de Italiaanse schuld.

 

Om verdere escalatie te voorkomen, heeft de ECB een nieuw anti-fragmentatie instrument aangekondigd: het Transmission Protection Mechanism. Wat is dit instrument, wat is het doel ervan en is dit genoeg om een nieuwe schuldencrisis te voorkomen?

 

Lees meer in de Kwartaalupdate LDI/Staatsobligaties Q2 2022.

 

Kwartaalupdate LDI Staatsobligaties Q2 2022