Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Risicomanagement: 5 vragen die elke pensioenfondsbestuurder moet kunnen beantwoorden

Achmea Investment Management

White paper risicomanagement

 

radertjes risicomanagement

 

Pensioenfondsbestuurders moeten aantoonbaar in control zijn over de risico’s van hun pensioenfonds. Maar zijn zij dat ook? Voor succesvolle risicobeheersing zijn de volgende 5 vragen van belang:

 

Weet u de antwoorden al?

1. Vervult risicomanagement de rol van sparringpartner?
2. Verhoogt risicomanagement de kwaliteit van de dienstverlening?
3. Kan risicomanagement snel – of zelfs direct – alternatieve scenario’s inzichtelijk maken?
4. Heeft risicomanagement de juiste ‘analytics’ om beleggingsvoorstellen te challengen?
5. Biedt risicomanagement als geheel een effectief kompas bij een crisis?

 

Pensioenfondsen worstelen met de overgang van monitoring en reporting naar datagedreven en interactieve ‘risk analytics’. De ervaring, systemen, processen en betrokkenheid van Achmea Investment Management maken op dit vlak het verschil en dragen bij aan goed functionerend risicomanagement.

 

Lees hierover de white paper