Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Hoe SDG’s kunnen bijdragen aan MVB-beleid van institutionele beleggers

Achmea Investment Management

De Sustainable Development Goals staan op de agenda bij institutionele beleggers zoals pensioenfondsen.

Hierbij komt vaak de vraag op wat de SDG’s zijn, in welke mate ze verschillen van andere internationale afspraken, en hoe SDG’s kunnen bijdragen aan doelstellingen van institutionele beleggers.

 

Als Achmea Investment Management zien wij drie gebieden om SDG’s toe te passen:

1. SDG’s helpen om thematische speerpunten binnen MVB te selecteren en daardoor focus in beleid aan te brengen.
2. SDG’s bieden een leidraad bij de keuze om verschillende ESG-instrumenten in te zetten zoals impactbeleggen en actief aandeelhouderschap.
3. SDG’s kunnen de communicatie en rapportages over Maatschappelijk Verantwoord Beleggen versterken.

 

Lees de whitepaper voor de mogelijkheden en beperkingen zoals wij die als Achmea IM voor de SDG’s zien.

 

Whitepaper SDG