Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Balansrisico’s binnen individueel Defined Contribution

Achmea Investment Management

Balansrisico’s binnen individueel Defined Contribution

Individueel Defined Contribution (iDC) regelingen krijgen steeds meer aandacht. Dit zijn beschikbare premieregelingen waarbij de inleg vaststaat en het pensioen voor een belangrijk deel afhangt van het behaalde rendement op de beleggingen. Een individuele regeling klinkt misschien eenvoudig en overzichtelijk. Voor de pensioenfondsbestuurder roept het tegelijkertijd nieuwe vragen op.

 

In deze reader krijgt u antwoord op de vraag hoe een pensioenfonds kan omgaan met de diverse balansrisico's die een deelnemer loopt bij een iDC regeling.

behandelen wij het concept van een balans binnen een iDC regeling en de werking van een life cycle. Deze inleidende reader is onderdeel van de reader Balansrisico’s binnen individueel Defined Contribution.

 

Meer informatie over balansrisico’s binnen iDC?
Heeft u vragen, neem dan contact op met uw accountmanager of met Jeroen Roskam of Marijn Jansen.

 

 

Reader balansrisico