Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

White Paper Inflatierisico

Achmea Investment Management

De meeste pensioenfondsen hebben de ambitie om de pensioenen jaarlijks te indexeren met de inflatie.

De meeste pensioenfondsen hebben de ambitie om de pensioenen jaarlijks te indexeren met de inflatie. Inflatierisico is daarom een belangrijk risico in de pensioenbalans. Veel pensioenfondsen is het de afgelopen jaren echter niet gelukt om de pensioenen te indexeren. Omdat de inflatie de afgelopen tijd laag was, is het koopkrachtverlies voor deelnemers gelukkig beperkt gebleven. Maar als de inflatie oploopt, kan de impact op de koopkracht flink toenemen. Wij hebben de verschillende manieren om het inflatierisico te beheersen in een reader beschreven.

Lees hier (pdf, 4,90 MB) de reader inflatierisico.

White Paper Inflatierisico
(pdf, 4,90 MB)