Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

“Beleggers willen echt weten wat we met hun geld doen”

Spreads groene bedrijfsobligaties zo'n 5 basispunten krapper

beleggers

 

De NWB Bank (Nederlandse Waterschapsbank) is een bank van en voor de publieke sector in Nederland met bijzondere aandacht voor water maar net zo goed voor betaalbaar wonen, zorg en duurzame energieprojecten.

 

Voor institutionele beleggers is de NWB Bank een bekende naam, vanwege de hoge credit ratings en het feit dat ze de grootste uitgever van duurzame obligaties in Nederland zijn met een totaal volume van zo’n € 28 mld., waarvan voor een kleine € 8 mld. green bonds. De opbrengst hiervan wordt uitgeleend aan waterschappen en is onder andere gericht op klimaatadaptatie, -mitigatie en bescherming van biodiversiteit. De NWB Bank is uitgever van Euro Green Bonds, en is opgenomen in het Achmea IM Euro Green Bond Fund. We spraken met Tom Meuwissen, verantwoordelijk voor long term funding en investor relations.

 

Marktbeeld

•  Spreads groen bedrijfsobligaties zo'n 5 basispunten krapper

•  Minder nieuwe groene obligatie-uitgiftes dan verwacht

•  Groene staatsobligaties deden niet mee in het positieve sentiment

 

Vooruitzichten

•  Hogere rentes zorgen voor groeivertraging in Europa, de VS dendert nog even door

•  ECB nadert einde van renteverhogingen, Fed mogelijk toch nog niet klaar

•  Minder aanbod bedrijfsobligaties vanwege het cijferseizoen, doorgaans goed voor de verhouding tussen vraag en aanbod

 

Lees meer in de Achmea IM Kwartaalupdate Green Bonds (pdf)