Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Rendementsimpact van ESG keuzes zichtbaar maken

Kwartaalupdate Quant Aandelen

Financiele markten

 

Marktbeeld:

• Renteverwachtingen en economische groei drukken het aandelenrendement

• Defensieve sectoren blijven achter door stijgende rente

• Stijlfactoren realiseren overwegend outperformance

• Goed derde kwartaal zorgde voor lichte outperformance ten opzichte van benchmark

 

Rendementsimpact van ESG keuzes zichtbaar maken
De vermogensbeheerwereld heeft recentelijk een aanzienlijke transformatie ondergaan, waarbij niet-financiële keuzes, met name op het gebied van ESG-criteria (environmental, social en governance), steeds belangrijker zijn geworden voor institutionele beleggers. Dit vormt een uitdaging voor traditionele attributiemethoden, die niet in staat zijn om rendementen op te splitsen in financiële en niet-financiële keuzes. Het is essentieel om een passende methodologie te ontwikkelen om de impact van deze keuzes op de portefeuillesamenstelling en rendement nauwkeurig te evalueren.

 

Lees meer in Kwartaalupdate Quant Aandelen (pdf)