Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Impactbeleggen met private equity

Populariteit groeit

 

impactbeleggen

 

Impactbeleggen wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit bij zowel institutionele als private beleggers. Bij impactbeleggen wordt naast een financieel rendement ook een maatschappelijk rendement nagestreefd.

 

Private equity leent zich goed voor impactbeleggen (of impact investing). Dit komt door de grote invloed die de private-equitymanager heeft op de bedrijfsvoering van de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd. Private-equitybeleggers kunnen hierdoor naast een financieel rendement ook maatschappelijke impact genereren. Private equity is niet gebonden aan bedrijven in een bepaalde sector en kan ingezet worden om een bijdrage te leveren aan een breed spectrum aan Sustainable Development Goals (SDGs). Er zijn echter niet voor ieder thema voldoende aantrekkelijke investeringen te vinden. Private equity wordt daarom vooral ingezet op thema’s als klimaatverandering en duurzame energie, welzijn en gezondheid, circulaire economie, sociale inclusie en voedsel- en waterzekerheid.

 

Lees er hier alles over (pdf).