Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

De Wtp vraagt om intensief samenwerken tussen pensioenadministratie en vermogensbeheerder

Perspectieven op een veranderend uitvoeringslandschap

calculator

 

De Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) betekent een overstap naar een nieuwe wereld. Straks wordt er alleen nog pensioen opgebouwd in premieregelingen. De pensioentoezegging wordt een persoonlijk pensioenvermogen.

 

In de Wtp krijgen deelnemers een eigen impliciet of expliciet beleggingsbeleid en verwachten deelnemers actuele en correcte informatie over de ontwikkeling van hun vermogen of (verwachte) pensioenuitkering. Pensioenadministratie en vermogensbeheerder moeten daarvoor intensief met elkaar samenwerken.

 

Achmea Investment Management schetst in samenwerking met Achmea Pensioenservices een perspectief op de toekomstige samenwerking tussen pensioenadministratie en vermogensbeheer. Het beschrijft de veranderingen in de pensioenuitvoeringsketen en neemt het FTK als vertrekpunt. Vervolgens zoomt het in op een veranderend uitvoeringslandschap onder respectievelijk de FPR en de SPR.

 

Lees de Achmea update pensioentransitie mei 2023 (pdf)