Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Green Bond markt groeit door en diversificeert

Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2023

Banner Green Bonds Kwartaalupdate Q1 2023

 

De groei van de Europese Investment Grade markt voor Green Bonds zet zich onverminderd voort. De markt is inmiddels groter dan € 650 miljard. In de eerste helft van 2022 was er sprake van een kleine dip, maar sinds eind vorig jaar stijgen zowel de marktwaarde als het aantal uitstaande obligaties weer.

 

Qua sectorverdeling leiden financiële instellingen inmiddels de dans. In 2018 was de grootste sector Agentschappen en het aandeel van staatsobligaties was nog beperkt. De één na grootste sector was nutsbedrijven, deze maakte destijds meer dan 20% van de benchmark uit. Tegenwoordig is deze sector nog maar goed voor zo’n 10%. De grootste sector is momenteel financiële instellingen, gevolgd door staatsobligaties.

 

Lees de Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2023 (pdf)

 

AIM-afb-pdf-Green-Bonds-Kwartaalupdate-Q1-2023