Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Duurzame impact in de praktijk

MVB-special n.a.v. halfjaarverslag H2 2022

In deze MVB-special informeren we u over belangrijke MVB-ontwikkelingen in het tweede halfjaar van 2022.

Lees ook onze volledige halfjaarrapportage Maatschappelijk Verantwoord Beleggen H2 2022.

 

 

In het tweede halfjaar stemde Achmea IM op 1.105 vergaderingen op in totaal 8.148 agendapunten. Deze vergaderingen vonden voornamelijk plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast pakte Achmea IM de gedeelde koppositie op internationale ranglijst van ShareAction voor meest duurzaam stemgedrag op aandeelhoudersresoluties.

 

Het nieuwe Achmea IM Climate Infrastructure Fund heeft twee investeringen gedaan in Europese onshore windparken. Na de lancering van het fonds eind 2022 zijn de eerste investeringen hiermee ook een feit.

 

Lees onze MVB-special (pdf)