Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Bankencrisis belangrijk waarschuwingssignaal voor ECB

Kwartaalupdate LDI/Staatsobligaties Q1 2023

 

 

Na het omvallen van de Silicon Valley Bank in de Verenigde Staten sloeg de bankencrisis al snel over naar Europa en moest Credit Suisse halsoverkop gered worden. De situatie is inmiddels enigszins gekalmeerd maar de onzekerheid onder beleggers over het beleid van de centrale banken blijft. De ECB richt zich ondertussen vooral op de hoge inflatie en lijkt dan ook de rente verder te willen optrekken ondanks de toenemende problemen op de financiële markten.

 

De ECB lijkt hiermee een groot risico te nemen. Is de huidige economie sterk genoeg om met deze hogere rente om te gaan? Kan de economie geleidelijk afkoelen en een recessie worden voorkomen? Of zijn de centrale banken toch te ver gegaan met hun agressieve monetaire beleid en zijn er al snel weer renteverlagingen nodig om de economische teruggang te beperken? Kijkend naar het verleden lijkt het ‘trackrecord’ van de centrale banken niet al te goed. Door te lang in de achteruitkijkspiegel te kijken, voert de ECB momenteel nog steeds een pro-cyclisch beleid, terwijl juist een meer anticyclisch beleid gewenst is.

 

Lees hier meer (pdf).