Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

De angst van het faillissement van Amerikaanse banken

Kwartaalupdate Credits Q1 2023

 

In maart zijn twee Amerikaanse banken failliet gegaan, de Silicon Valley Bank (SVB) en de Signature Bank. SVB is was een relatief grote bank (activa van meer dan USD 200 mrd.) die de laatste jaren hard was gegroeid. Het is hiermee een van de grootste bank-faillissementen allertijden.

 

Verschillende regionale banken in de VS hebben soortgelijke problemen als SVB, een behoorlijke groei in spaargeld en investeringen in vastrentende waarden met een langere looptijd. Het tumult bij Amerikaanse banken waaide ook over Europese banken, met Credit Suisse (CS) als slachtoffer van het slechte sentiment. Kredietopslagen op andere Europese banken liepen ook uit. Echter, Europese banken hebben over het algemeen een betere liquiditeitspositie dan de Amerikaanse banken; de potentiële verliezen op liquide instrumenten zijn beperkt.

 

Lees hier meer (pdf).