Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Grote verschuivingen in de eerste helft van 2022

Kwartaalupdate factorbeleggen aandelen Q2 2022

afb-banner-Factorbeleggen-aandelen-Q2-2022

 

De toenemende economische onzekerheid, in combinatie met verder stijgende rentes, hebben in de eerste 6 maanden wereldwijd geleid tot zware koersverliezen op aandelen.

 

In deze turbulente periode was er een grote discrepantie tussen de rendementen van de verschillende stijlfactoren en sectoren. Energy was in de eerste helft van 2022 de beste presterende sector terwijl defensieve sectoren het verlies beperkt hielden.

 

De information technology, consumer discretionary en financials sectoren zijn juist de sectoren die het meest gevoelig zijn voor bewegingen in de MSCI Wereld index. Daarnaast bestaat de IT-sector voor relatief groot gedeelte uit groeiaandelen met hoge waarderingen. Een stijgende rente raakt deze dure groeiaandelen extra hard wat resulteerde in forse koersverliezen in deze sector.

 

In deze update analyseren we de impact van de hogere rente en inflatie op de verschillende sectoren en stijlfactoren. Lees meer in de Kwartaalupdate Factorbeleggen Aandelen Q2 2022 (pdf).

 

afb-pdf-Factorbeleggen-aandelen-Q2-2022