Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Forse sectorbewegingen in het jaar der monetaire terugtrekking

Kwartaalupdate Credits Q2 2022

afb-banner-Kwartaalupdate-Credits-Q2-2022

 

In 2021 bewogen de creditmarkten een groot deel van het jaar nauwelijks. In 2022 is dat echter heel anders. Spreads zijn in de eerste 6 maanden van 2022 maar liefst 116 basispunten uitgelopen.

 

Daarbij zijn de verschillen tussen sectoren heel groot. Over heel 2021 was het verschil tussen de best presterende en de minst presterende sector slechts 21 basispunten. Over het afgelopen halfjaar was dit verschil maar liefst 121 basispunten. Twee sectoren zijn daarbij extra opvallend: vastgoed en nutsbedrijven.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate Credits Q2 2022.

 

afb-pdf-Kwartaalupdate-Credits-Q2-2022