Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Oorlog raakt ook de green bonds markt

Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2022

AIM afbeelding Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2022

 

In januari en februari 2022 kwam een recordaantal nieuwe groene obligaties naar de markt. De nominale waarde steeg met ruim 30 miljard euro, waardoor de grootte van de index 500 miljard euro nadert. Door de inval van Rusland in Oekraïne zwakte het aantal nieuwe groene obligaties wel flink af. In maart werd veel minder uitgegeven dan vorig jaar maart. Spreads van groene obligaties liepen met maar liefst 23 basispunten op.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2022 (pdf).

 

AIM afbeelding Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2022