Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Centrale banken riskeren recessie

Kwartaalupdate LDI/Staatsobligaties Q1 2022

LDI Q1 2022

 

In een half jaar tijd is de discussie over inflatie compleet gedraaid. Centrale banken maakten zich tot voor kort nog weinig zorgen over de tijdelijke inflatie en waren vooral bang om het economische herstel te vroeg af te remmen. Nu is inflatie de belangrijkste drijver van het centrale banken beleid en worden steunprogramma’s versneld afgebouwd, de rente verhoogd en nog veel meer renteverhogingen op korte termijn verwacht.

 

Dat centrale banken te lang hebben gewacht met het normaliseren van hun beleid lijkt wel duidelijk. Vraag is of ze nu niet te ver doorschieten met deze agressievere aanpak? De vraag is ook: is een recessie aanstaande? En hoe anticiperen obligatiemarkten daarop? In de tussentijd blijft de aloude wijsheid 'don’t fight the Fed' van kracht, maar op het gebied van groei is de Fed minder geloofwaardig: 'don’t believe the Fed'.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate LDI/Staatsobligaties Q1 2022.

 

LDI pdf Q1 2022