Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Meer grip op ESG met thematische aanpak

Achmea Investment Management

Meer grip op ESG met thematische aanpak

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid spelen een steeds grotere rol in de portefeuilles van institutionele beleggers. De duurzaamheidsdoelstellingen van institutionele beleggers worden daarbij steeds concreter. Ze benoemen vaak specifieke thema’s waaraan zij extra aandacht willen geven, o.a. gebaseerd op SDG’s. We merken dat er veel verschillen bestaan tussen duurzaamheidsdoelstellingen van institutionele klanten. Op SDG 13, klimaatverandering, is veel overeenstemming, maar verder zijn de duurzaamheidsdoelstellingen vrij uiteenlopend.

 

Een generieke ESG-integratie is dan ook vaak niet passend, omdat focus op onderliggende thema’s daarmee verloren kan gaan. Pensioenfondsen zouden ESG beter op een thematische manier kunnen benaderen om meer grip te hebben op hun thematische impact.

 

Speed Read

•  Duurzaamheidsdoelstellingen van asset owners zijn tegenwoordig meer uitgesproken en specifiek, maar tevens meer uiteenlopend.

•  ESG-integratie d.m.v. het verbeteren van een generieke ESG-score leidt tot weinig grip op de impact naar onderliggende thema’s.

•  Achmea IM kiest daarom voor een thematische ESG-integratie.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate Factorbeleggen Aandelen Q1 2021 (pdf)

 

KwartaalUpdate Q1 2021