Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

SFDR-implementatie level 1

Achmea Investment Management

SFDR-implementatie level 1.

In de afgelopen maanden werkten wij samen met ons MVB-team aan ‘Level 1’ van de EU Informatieverschaffingsverordening (Sustainable Finance Disclosure Regulation of SFDR). Deze verordening is onderdeel van een breder palet aan Europese wetgeving voor de financiële sector. Het doel van deze wetgeving is om zoveel mogelijk kapitaal te mobiliseren voor het realiseren van de Europese Green Deal waarin gestreefd wordt naar een duurzame economie.

 

Gedurende deze periode namen wij onze klanten mee in wat dit voor hen betekent. We hebben ze geïnformeerd over de achtergrond van de SFDR en over de verplichtingen die deze wetgeving voor een pensioenfonds met zich meebrengt. Onze klanten boden wij ondersteuning door middel van een SFDR-tool dat wij specifiek voor onze klanten ontwikkelden.

 

In de Achmea IM beleggingsfondsen en op onze website rapporteren wij per 10 maart over ons beleid op het gebied van duurzaam beleggen en de duurzaamheid van onze producten conform deze wetgeving.

 

Vol energie kijken we vooruit, naar de verplichtingen en kansen die SFDR-level 2 en de Groene Taxonomie bieden. Meer informatie over onze MVB-integratie leest u op onze website. Tevens leest u hier ons beleid Maatschappelijk Verantwoord Beleggen.

 

Level