Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Kwartaalupdate Credits Q4 2020: SLB’s here to stay?

Achmea Investment Management

Deze kwartaalupdate credits heeft als thema 'SLB's'.

Het vierde kwartaal begon moeizaam voor de creditmarkten. Een tweede coronagolf sloeg toe in Europa. Ook de op handen zijnde presidentsverkiezingen in de VS zorgden voor nervositeit onder beleggers; de ruime overwinning van Biden deed het sentiment echter omslaan waardoor er weer meer rust ontstond. De beschuldigingen van President Trump over grootschalige verkiezingsfraude werden op geen enkel moment serieus genomen door de financiële markten.

 

Sustainability Linked Bonds
SLB’s zijn in de kern obligaties waarvan de opbrengsten generiek bestemd zijn voor diverse investeringen. Maar er wordt wel een koppeling gelegd met vooraf gedefinieerde duurzaamheidsdoelstellingen. Anders dan bij green bonds, gaat het daarbij niet om specifieke projectfinanciering.

 

Lees meer in de kwartaalupdate Credits Q4 2020

 

Kwartaalupdate Credits Q4 2020