Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Wake up call voor diversificatie

Kwartaalupdate factorbeleggen aandelen Q4 2020

De aandelenmarkt in de huidige tijd kenmerkt zich, net als in de jaren 1998-2000, door een klein aantal Amerikaanse technologie-gerelateerde bedrijven die het rendement van de aandelenmarkt grotendeels bepalen. Tijdens deze bubbels werkt diversificatie in het nadeel van beleggers; succesvol actief beleggen lijkt alleen mogelijk door die paar mega-caps nog meer gewicht te geven dan in de index. Factorbeleggen heeft hier onder te lijden, aangezien diversificatie juist één van de pijlers is van factorbeleggen.

 

 

Lees er alles over in de Kwartaalupdate factorbeleggen aandelen Q4 2020 (pdf)