Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

WSW-leningen

Investeren in sociale woningbouw en in verduurzaming huurhuizen.

 

WSW-leningen zijn leningen aan Nederlandse woningcorporaties voor de financiering van de bouw, onderhoud en verduurzaming van sociale huurwoningen. Het duurzame en sociale karakter, gecombineerd met een interessant risico-/rendementsprofiel maken WSW-leningen tot een potentieel aantrekkelijke aanvulling in portefeuilles van institutionele beleggers.

 

WSW-leningen bieden de mogelijkheid om voor een langere periode geld uit te lenen, tegen een rente met een opslag boven zowel swap als de Nederlandse staatsrente. Deze opslag is vooral een vergoeding voor de illiquiditeit. WSW-leningen zijn beperkt verhandelbaar en kennen dus een ‘buy-and-hold’ karakter. Met WSW-leningen leveren pensioenfondsen een bijdrage aan het behalen van Sustainable Development Goals (SDGs) #11 en #13.

 

SDG 11 en SDG 13  

 

Lees alles over WSW-leningen: sociaal, duurzaam en met een interessante opslag.

 

Mark Bakker
Mark Bakker

Business Development Director

+31610185194