Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Duurzame impact in de praktijk

MVB-special halfjaarverslag H2 2023

In deze MVB-special (pdf) informeren we u over belangrijke MVB-ontwikkelingen in het tweede halfjaar van 2023.

Lees ook onze volledige halfjaarrapportage Maatschappelijk Verantwoord Beleggen H2 2023 (pdf).

 

Water

Water is een duurzaamheidsthema dat nauw verbonden is aan andere thema’s, denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering of de toegang tot water als mensenrecht. Toch blijft deze problematiek nog vaak onderbelicht bij bedrijven. De veelzijdigheid van de waterproblematiek vraagt om een ambitieuze aanpak. Achmea IM zet daarom in op een gerichte aanpak van de waterproblematiek met een focus op specifieke regio’s en sectoren. In deze special geven we u een update van de vooruitgang die we boekten op dit thema in de afgelopen periode.

De tweede helft van het jaar is relatief rustig als het gaat om aandeelhoudersvergaderingen. In het tweede halfjaar stemde Achmea IM op 1.009 vergaderingen op in totaal 6.084 agendapunten. Deze vergaderingen vonden voornamelijk plaats in Australië en Nieuw-Zeeland.

Op initiatief van Achmea IM hebben 57 toonaangevende financiële instellingen die samen meer dan USD 2,9 biljoen vermogen onder beheer hebben in tien landen, een verklaring uitgegeven. Daarin riepen ze VN-lidstaten op tot snellere uitvoering van het Kaderverdrag inzake tabaksontmoediging van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hoofd Verantwoord Beleggen Annette van der Krogt overhandigde het Tabaksstatement aan de WHO op het VN-hoofdkantoor in New York.