Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Benchmarkbeleggers doen zichzelf te kort

Kwartaalupdate Commodities Q3 2022

banner-kwartaalupdate-commodities-Q3-2022

 

Grondstoffen maken inmiddels zo’n 20 jaar deel uit van robuuste institutionele beleggingsportefeuilles. In die tijd is er veel veranderd. Passieve invullingen maken binnen de beleggingscategorie plaats voor alternatieve invullingen die zich over de afgelopen jaren meermaals hebben bewezen. Zowel met hogere rendementen als door lagere risico’s.

 

Grondstoffen kennen een hoge inflatiegevoeligheid en maken vanwege de lage correlatie met andere beleggingscategorieën de portefeuille als geheel robuuster. Bij het opnemen van grondstoffen in de portefeuille wordt vaak een relatief kleine positie van 2,5% tot 5% van de portefeuille geïnvesteerd. Gegeven een volatiliteit van de beleggingscategorie van 20% draagt dit aanzienlijk bij aan het totale portefeuillerisico.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate Commodities Q3 2022.

 

Afbeelding pdf-kwartaalupdate-commodities-Q3-2022