Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

De ECB moet vooral vooruit blijven kijken

Kwartaalupdate LDI Staatsobligaties Q3 2022

De ECB baseert zich teveel op achterhaalde cijfers en stijgende energie- en voedselprijzen.

 

banner kwartaalupdate-LDI-Staatsobligaties-Q3-2022

 

Om de hoge inflatie te bestrijden heeft de ECB de rente afgelopen maanden meerdere keren fors verhoogd. Daarnaast heeft de ECB aangegeven de beleidsrente waarschijnlijk nog verder op te trekken omdat de huidige inflatie in de Eurozone te hoog en breed verspreid is. De vraag is nu in hoeverre hogere rentes gaan helpen om de inflatie omlaag te brengen. De stijgende energie- en voedselprijzen zijn immers de belangrijkste aanjagers van inflatie. Vraag is ook of het ECB-beleid niet te veel achter de cijfers aanloopt. En daarmee onnodig bijdraagt aan een recessie.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate LDI Staatsobligaties Q3 2022.

 

afb-pdf-Kwartaalupdate-LDI-Staatsobligaties-Q3-2022