Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Beleggen in een gezonde samenleving

Maatschappelijk én financieel relevant

Afbeelding geld en gezondheid

 

Gezondheid is een thema dat ons allemaal raakt, maar waar we als individu niet altijd invloed op hebben. De ongelijkheid die hieruit voortvloeit, wil Achmea Investment Management tegengaan. Daarom is Gezondheid een speerpunt in ons maatschappelijk verantwoord beleggen-beleid.

 

Naast de maatschappelijke relevantie van Gezondheid is dit thema ook vanuit een puur financieel perspectief relevant. Slechte voeding leidt tot een verlies van meer dan 2,9 biljoen euro economische groei wereldwijd. Vanuit risicoperspectief is het bovendien van belang dat bedrijven inspelen op wet- en regelgeving op het gebied van Gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan regelgeving op het gebied van tabaksontmoediging, de belasting op suiker die in meerdere landen wordt ingevoerd en stringentere wetgeving op het gebied van ongezonde voeding.

 

Institutionele beleggers kunnen het verschil maken door directe investeringen, engagement, stemmen en uitsluitingen. Achmea IM onderscheidt drie belangrijke deelonderwerpen op het thema Gezondheid: goede en toegankelijke gezondheidszorg wereldwijd, een samenleving die gezondheid stimuleert en een gezonde leefomgeving.

 

Op dit moment is de beschikbare ESG-data voor het thema Gezondheid minder ver ontwikkeld dan die voor bijvoorbeeld klimaat. Achmea IM pakt deze handschoen op en werkt samen met andere institutionele beleggers en experts om dit gat te helpen dichten.

 

Op basis van onze analyse versterken we onze engagement en scherpen we ons stem- en uitsluitingsbeleid aan. Ook engagement met overheden rondom brede maatschappelijke onderwerpen is onderdeel van onze strategie. Daarnaast vergroten we onze positieve impact op het thema Gezondheid via onze vastgoed- en private equity portefeuilles.

 

Lees meer over onze aanpak en doelen in de MVB Update Beleggen in een gezonde samenleving (pdf).