Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Aandelenportefeuilles in lijn brengen met duurzaamheidsdoelstellingen

Kwartaalupdate Factorbeleggen Aandelen Q4 2021

MVB Wereldbol

 

Sinds enkele jaren zien we vele institutionele beleggers in Nederland eigen duurzaamheidsdoelstellingen formuleren. Dat is een goede ontwikkeling. Het goed inrichten van een aandelenportefeuille in lijn met die duurzaamheidsdoelstellingen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Om die reden zijn wij begonnen om een duurzaamheidsfactor op maat te ontwikkelen die de klantportefeuille zo goed mogelijk laat aansluiten bij de specifieke duurzaamheidsdoelstellingen.

 

Een uitmuntend jaar voor aandelen en voor factorbeleggen in het bijzonder

•  Aandelenmarkten in ontwikkelde landen behaalden ook in het laatste kwartaal van het jaar een mooi rendement en sloten het jaar daarmee af met een indrukwekkend rendement. De opkomst van de omikronvariant van het coronavirus lijkt vooralsnog beperkte impact te hebben op de financiële markten.

•  Factorbeleggen kende eveneens een goed kwartaal. De factoren value, momentum en quality leverden alle een positieve bijdrage en sloten het jaar daarmee af met een substantiële outperformance.

•  De Achmea IM multi-factor strategie had dit kwartaal een outperformance van 2,6%, en behaalde daarmee over het gehele jaar gemeten een outperformance van +7,4% t.o.v. MSCI World (net TR in EUR).

 

Meer over de duurzaamheidsfactor en over aandelenrendement in de Kwartaalupdate Factorbeleggen Aandelen Q4 2021.

 

Kwartaalupdate factorbeleggen Q4 2021