Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Investeren in sociale huurwoningen: staatsgarantie en maatschappelijke impact

Achmea Investment Management

De markt voor leningen aan Nederlandse woningcorporaties is nog altijd een relatief onontgonnen terrein voor institutionele beleggers. Onder invloed van het woningtekort en de noodzaak tot verduurzaming van woningen zou daar echter wel eens verandering in kunnen komen. Met een aantrekkelijke pick-up en een zeer beperkt risicoprofiel past de beleggingscategorie in onze optiek goed in pensioenfondsportefeuilles.

 

Tussen WSW-leningen en institutionele beleggingsportefeuilles ligt er potentieel een mooie match. Dankzij de borgstelling door de Nederlandse overheid bieden WSW-leningen extra rendement tegen een risico dat vergelijkbaar is met dat van Nederlandse staatsobligaties. Tel hierbij op dat de tot nu relatief rustige WSW-markt naar onze verwachting de komende jaren verder zal groeien onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen. Hiermee lijkt het ontdekken van de markt voor WSW-leningen door institutionele beleggers slechts een kwestie van tijd.

 

De hoogste tijd voor een nadere introductie in de Kwartaalupdate Credits Q3 2021 (pdf).

 

Afbeelding pdf Kwartaalupdate Credits Q3 2021