Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

De impact van de energietransitie op grondstoffen

Achmea Investment Management

 

De energietransitie is erop gericht op de opwarming van de aarde te beperken. De impact van de energietransitie is bij twee sectoren duidelijk merkbaar: energie en industriële metalen. In de energiesector zien we dat er druk wordt uitgeoefend op olieproducenten om de productie te beperken, maar dat de vraag naar olie onverminderd sterk blijft, met prijsstijgingen als gevolg. De winning van aluminium, nikkel en koper loopt tegelijkertijd tegen beperkingen aan.

 

Lees hierover meer in de Kwartaalupdate Commodities Q3 2021 (pdf)

 

Plus: meer informatie over de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten. Het was wederom een goed kwartaal voor grondstoffenbeleggers.

 

afbeelding pdf Kwartaalupdate Commodities Q3-2021