Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Pensioenfonds Openbare Apothekers kiest Achmea IM als coördinerend vermogensbeheerder

Achmea Investment Management

Pensioenfonds Openbare Apothekers kiest Achmea IM als coördinerend vermogensbeheerder

Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) heeft Achmea Investment Management geselecteerd als haar coördinerend vermogensbeheerder. Achmea Investment Management gaat het fonds vanaf 1 januari 2021 de volgende diensten leveren: portefeuillemanagement en herbalancering, beleggingsadministratie, monitoring en evaluatie externe managers, integraal risicomanagement en rapportages. Beroepspensioenfonds SPOA heeft in totaal ruim 5.500 deelnemers en een belegd vermogen van ongeveer €2 miljard.

 

De keuze van SPOA voor Achmea Investment Management is tot stand gekomen na een zorgvuldige oriëntatie en selectie. Hierin speelden een goede culturele fit, risicomanagement en monitoring van externe managers een belangrijke rol. Ook integrale rapportage was onderdeel van het selectieproces, dat werd begeleid door Montae & Partners.

 

SPOA-voorzitter Mariëtte van de Lustgraaf–Wielens: “Bij alle selectierondes kwam Achmea Investment Management als meest degelijke en betrouwbare partner uit de bus. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Wij kijken uit naar een succesvolle en vruchtbare samenwerking.”

 

Twan van Erp, hoofd Strategisch Portefeuille Advies en directielid bij Achmea Investment Management: “We zijn erg blij met de keuze van SPOA, omdat we hiermee onze klantengroep verder verstevigen. We laten zien dat we ook in bijzondere tijden klaar staan om nieuwe klanten te verwelkomen.”

 

AIM - nieuwsbericht 1 september 2020 Pensioenfonds Openbare Apothekers kiest Achmea IM als coördinerend vermogensbeheerder