Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Achmea IM introduceert Euro Corporate Bond Fund

Achmea Investment Management heeft het Achmea IM Euro Corporate Bond Fund geïntroduceerd.

Dit fonds biedt institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars de mogelijkheid om te beleggen in een Investment Grade Credit strategie die voornamelijk in de subcategorie Corporates (bedrijfsobligaties) belegt. Het fonds is gestart met een vermogen van € 100 miljoen.

 

Achmea IM sterk in EUR Investment Grade

Nederlandse Pensioenfondsen beleggen in Corporates
Nederlandse Pensioenfondsen beleggen een groot deel van hun vermogen in Corporate Credit strategieën. Met de introductie van het EUR Corporate Bond Fund maakt Achmea IM de credit-capability toegankelijk voor relaties die een focus willen hebben op bedrijfsobligaties en willen profiteren van expertise, track record, ESG-integratie en lage kosten.

 

 

Sterk in EUR Investment Grade
Achmea IM heeft een sterke EUR Investment Grade Credit capability. Het bestaande Achmea IM Euro Investment Grade Credit Fonds voert de breed gespreide Non-Sovereign-strategie die Achmea IM voor haar fiduciaire klanten beheert. Het 11 fte-grote Credit-team is zeer ervaren en heeft een indrukwekkend trackrecord. “Het nieuwe Corporate Bond Fund neemt het reeds bestaande, succesvolle beleggingsproces als basis. Wij verwachten dat het nieuwe Corporate Bond Fund, net als het bestaande Investment Grade Credit Fonds, met een lage tracking error een relatief goede actieve performance en daarmee een hoge informatie ratio kan gaan realiseren”, aldus Martijn Hesterman, lead Portfolio Manager Credits binnen Achmea IM.

 

Outperformance en ESG-doelstelling
Het Achmea IM EUR Corporate Bond Fund belegt voornamelijk in EUR Investment Grade Corporate Bonds. Het fonds heeft als doelstelling om door actief beheer op lange termijn en voor kosten 50 basispunten op jaarbasis beter te presteren dan de benchmark. Het fonds streeft naar een ESG-rating die hoger ligt dan die van de benchmark en een lagere CO2 intensiteit dan de benchmark. Daarnaast is het Achmea IM-uitsluitingenbeleid van toepassing. De benchmark voor het fonds is de Bloomberg Barclays Euro Aggregate Corporate Total Return Index.

 

Zie ook: Achmea IM Corporate Bond Fund

 

Vragen?
Voor meer informatie over het Achmea IM Euro Corporate Bond Fund kunt u contact opnemen met Jeroen van Rumund, Business Development Director, tel: (+31) (0)6 22 45 59 26.