Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Investment Letter juni 2019

Handelsconflict houdt aan en presentatie nieuw 3L-rentescenario

Geopolitieke risico’s eisten de afgelopen maanden weer een hoofdrol op.

 

Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China escaleerde, terwijl een oplossing juist binnen handbereik leek. De toegenomen handelsspanningen zorgden voor een kentering in het sentiment op de financiële markten. Vooral aandelen opkomende markten werden geraakt. Toch geven we aandelen opkomende markten het voordeel van de twijfel. De relatief aantrekkelijke waardering, de dovish houding van de Fed en de stimulansen van de Chinese beleidsmakers, zijn de belangrijkste redenen.

 

Special: het nieuwe 3L-rentescenario

Renteniveaus in de eurozone blijven dalen en de Duitse kapitaalmarktrente daalde naar een nieuwe laagterecord. We verwachten dat de rentes in de eurozone zeer laag blijven de komende jaren en hebben daarom ons economisch basisscenario aangepast.

 

Lees hier de investment letter van juni 2019.