Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Credit Suisse zorgt voor turbulente week

Highlights week 11 2023

De financiële markten hebben wederom een onrustige week achter de rug. Het tumult dat is ontstaan door het faillissement van de Silicon Valley Bank legt ook bij andere financiële instellingen het vuur nader aan de schenen. Het Zwitserse Credit Suisse raakte deze week in acute problemen. Na een reddingspoging van de Zwitserse centrale bank, wordt Credit Suisse nu overgenomen door UBS. Centrale banken houden vooralsnog vast aan hun koers, maar ondervinden nu de pijnlijke bijeffecten van de opgetrokken beleidsrentes. Als gevolg daalden de kapitaalmarktrentes en zijn de renteverwachtingen naar beneden bijgesteld. Aandelen wisten gedeeltelijk te profiteren en staatsobligaties sloten af met winst.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 11 in 2023

 

IH week 11, 2023