Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Hoge rente eist eerste slachtoffer

Highlights week 10 2023

De week stond in het teken van het bankroet van de Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB). Deze belangrijke bank voor venture capital en startups ging bankroet na een bankrun. Deze werd veroorzaakt door het bekend worden van grote verliezen in de obligatieportefeuille. Het faillissement overschaduwde alle andere ontwikkelingen en zorgde voor grote nervositeit onder beleggers. Staatsobligaties profiteerden terwijl aandelen een fors verlies lieten zien.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 10 in 2023

 

IH week 10, 2023