Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Turbulentie op de obligatiemarkt

Highlights week 39 2022

De forse rentestijging op Britse langlopende staatsobligaties bereikte op woensdag een climax. De Bank of England zag zich genoodzaakt om in te grijpen via een tijdelijk, maar ongelimiteerd opkoopprogramma om de financiële stabiliteit te garanderen. De inflatie in de eurozone bedraagt ondertussen 10% jaar-op-jaar. De onrust op de Britse obligatiemarkt en het vooruitzicht dat centrale banken harder op de rem moeten trappen dan eerder werd verwacht, zorgden voor een negatief sentiment op de financiële markten. Zowel vastrentende waarden als aandelen stonden onder druk.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 39 in 2022