Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

ECB verrassend dovish

Highlights week 15 2022

Terwijl de Fed vorige maand al is begonnen met het verhogen van de rente, verraste de ECB afgelopen week door een afwachtende houding aan te nemen. ECB-president Christine Lagarde schreef de hoge inflatie vooral toe aan de oorlog in Oekraïne. Volgens Lagarde zijn er geen signalen dat de inflatie is verankerd in hogere verwachte inflatie op middellange termijn. Ondanks deze dovish toon leken beleggers zich te realiseren dat het einde van ruim monetair beleid nu echt nadert. Aandelen en obligaties daalden.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 15 in 2022

 

IH week 15 2022