Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Inverse rentetermijnstructuur

Highlights week 13 2022

De inflatie blijft hardnekkig hoog. In Nederland staat de inflatie op het hoogste niveau sinds de jaren 70. Ook in de Verenigde Staten is de inflatiedruk historisch hoog. Dit komt daar mede door de krapte op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse werkloosheid is gedaald tot 3,6%. De druk op de Fed om de beleidsrente verder te verhogen neemt toe. De Amerikaanse 2-jaarsrente steeg afgelopen week tot boven de 10-jaarsrente. Een inverse rentetermijnstructuur was in het verleden vaak een voorbode voor een recessie.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 13 in 2022

 

IH 13 2022