Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Mind the spread - deel 2

Lagere swapspreads

 AIM afbeelding hoge golf

 

Vorig jaar schreven we over waarom swapspreads zouden oplopen in 2022. Die voorspellingen kwamen grotendeels uit in de eerste helft van 2022. Kort samengevat stelden we dat tekorten aan onderpand een punt van zorg zouden blijven, dat onzekerheid over het monetaire beleid groot zou blijven, en dat de dynamiek tussen vraag en aanbod nog steeds in het voordeel van obligaties lag. Al deze factoren hebben een rol gespeeld bij de verruiming van swapspreads.

 

In de tweede helft van 2022 begon dit te kantelen. De voorspelbare bronnen voor hogere spreads keerden om en het tegenovergestelde vond plaats. We houden er zelfs rekening mee dat dat de impact van deze factoren ook nu nog kan versnellen. Voor de komende periode verwachten wij lagere swapspreads; hoewel ze volatiel kunnen zijn, verwachten we dat swapspreads in 2023 in zullen komen. Redenen hiervoor liggen op het gebied van onderpand, hypotheken, ECB-beleid en een stroom van nieuwe uitgiftes van staatsobligaties.

 

Lees hier meer over Mind the spread - deel 2 (pdf)