Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Duurzaamheidsintegratie met controle over portefeuille-exposures

Duurzaam en robuust aandelenbeleggen

 AIM afbeelding  scores emotions

 

Duurzaamheid vindt steeds meer z’n weg binnen portefeuilles van institutionele beleggers. De motieven hiervoor zijn weliswaar wisselend, de invullingen binnen aandelenportefeuilles vinden vaak plaats via passieve oplossingen. Denk daarbij aan klimaatindices zoals Climate Transition Benchmarks of Paris Aligned Benchmarks of indices gebaseerd op SDG’s, al of niet customized.

 

Bij de keuze hiervoor dienen zich enkele vragen aan waarvan wij denken dat pensioenfondsen daar kritisch over na zouden moeten denken. Want ESG-beleggen is lang niet altijd duurzaam, en de vraag is of landen- en sectorexposure-afwijkingen t.o.v. de MSCI World gewenst zijn. Inzicht in performance-attributie (de bijdrage van duurzaamheid aan rendement) tenslotte wordt ook steeds belangrijker. Dit alles vraagt om een duurzame en robuuste beleggingsaanpak.

 

Lees hier meer over duurzaam en robuust aandelenbeleggen (pdf)