Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

3 jaars trackrecord Achmea IM Green Bond Fund

Op 15 november 2021 behaalde het Achmea IM Euro Green Bond Fund het drie jaars trackrecord.

AIM afbeelding windmolens

 

Op 15 november 2021 behaalde het Achmea IM Euro Green Bond Fund het drie jaars trackrecord. Een belangrijke mijlpaal bij een beleggingsstrategie. Ten tijde van oprichting was de green bond markt nog relatief klein (€ 125 miljard). In de afgelopen 3 jaar is de Investment Grade (IG) green bond markt verviervoudigd naar bijna € 500 miljard. Het aantal uitstaande obligaties is gestegen van 148 naar 464. We kunnen stellen dat de Green Bond markt naar een volwassen markt is gegroeid.

 

In die afgelopen drie jaar heeft het Achmea IM Euro Green Bond Fund elk jaar een beter rendement weten te behalen dan de benchmark dankzij top down allocatie, sectorallocatie en bottom-up security-selectie.

 

Meer hierover in de kwartaalupdate Green Bonds Q4 2021.

 

AIM afbeelding Kwartaalupdate Green Bonds Q4 2021