Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Kwartaalupdate Credits Q4 2019

Achmea Investment Management

In deze kwartaalupdate credits: marktbeeld, vooruitzichten en positionering.

Thema: ECB-aankopen van bedrijfsobligaties.

 

Vier jaar geleden kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij naast staatsobligaties ook bedrijfsobligaties zou gaan opkopen. Het totale maandelijkse opkoopbedrag bedroeg toen € 80 miljard. Na de recente herstart van het opkoopprogramma zit de ECB nu op een aankooptempo van € 20 miljard aan obligaties per maand.

Wij verwachten dat de ECB de komende maanden een groter aandeel bedrijfsobligaties zal kopen dan tijdens het eerste opkoopprogramma. De ECB heeft namelijk nog slechts beperkte ruimte om staatsobligaties op te kopen. Voor een aantal landen zit de centrale bank al op de limiet van 33% van het door een lidstaat uitgegeven volume staatsobligaties. Lees meer in de kwartaalupdate credits.