Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Amerikaanse dollar blijft terrein winnen

Highlights week 36 2023

Het wordt steeds aannemelijker dat zowel de Europese Centrale Bank als de Federal Reserve de rente tijdens hun komende beleidsvergadering niet zullen verhogen. Met name in de Europa begint de opgelopen rente zijn tol te eisen. De robuustheid van de Amerikaanse economie draagt sterk bij aan de opmars van de dollar. Voor de achtste week op rij apprecieerde de Amerikaanse munt tegen zo’n beetje elke andere valuta. Aandelenmarkten sloten af in mineur en de gestegen rente drukte zijn stempel op de obligatierendementen. In Uitgelicht gaan we dieper in op de huidige situatie op de grondstoffenmarkten.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 36 in 2023.

 

IH week 36 2023