Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Energiecrisis wakkert stagflatiezorgen aan

Highlights week 40 2021

Alle ogen waren gericht op de volatiele energieprijzen afgelopen week. De Europese gasprijs steeg gedurende de week naar recordhoogte. De oplopende energieprijzen zorgen voor hogere inflatie en voeden de stagflatie-angst. Centrale banken blijven ondertussen herhalen dat ze verwachten dat de hogere inflatie van tijdelijke aard is. Aandelenmarkten herstelden enigszins van de daling van de week ervoor en de kapitaalmarktrentes liepen op. Grondstoffen was wederom de best presterende beleggingscategorie door de stijgende energieprijzen.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 40 in 2021