Uitgesteld: aanpassing van beleggingsbeleid voor euro staatsobligaties op 1 april 2020

 

Zeist, 27 maart 2020

 

Op 27 februari 2020 hebben wij aangekondigd dat het beleggingsbeleid van de Achmea IM Euro Government Bond Pool (hierna 'beleggingsfonds') op 1 april 2020 zou wijzigen. De volgende subfondsen van Achmea paraplu fonds A beleggen voor een deel of helemaal in dit beleggingsfonds:

 

• Achmea mixfonds voorzichtig A

• Achmea mixfonds gemiddeld A

• Achmea mixfonds ambitieus A

• Achmea euro staatsobligaties fonds A

 

Door de gevolgen van het Coronavirus op de financiële markten stellen wij de aanpassing van het beleggingsbeleid uit
Door het Coronavirus staan de beurzen onder druk. Door de extreme marktomstandigheden, waarbij er vrijwel geen liquiditeit is en de volatiliteit extreem hoog is, verwachten wij dat de wijziging van het beleggingsbeleid van euro staatsobligaties niet of met een veel hoger beleggingsrisico kan plaatsvinden. Daarom stellen we de wijziging van het beleggingsbeleid van euro staatsobligaties tijdelijk uit.

 

Wat betekent liquiditeit en volatiliteit?
Als er geen liquiditeit is in de markt dan betekent dit dat een belegger, beleggingen niet snel kan aankopen of verkopen De volatiliteit geeft aan hoe bewegelijk de koers van een aandeel of obligatie is.

 

Geen wijziging in het prospectus en de EBI
Praktisch betekent dit dat er op 1 april 2020 geen nieuw aanvullend prospectus en Essentiele Beleggersinformatie wordt gepubliceerd. De bestaande fondsdocumentatie blijft geldig. Wij informeren de Autoriteit Financiële Markten over het uitstel.

 

In een apart nieuwsbericht zullen wij u tijdig een nieuwe datum aangeven als wij vinden dat de marktomstandigheden het weer toelaten om de aanpassing van het beleggingsbeleid van euro staatsobligaties door te laten gaan. Omdat we de wijziging al eerder hebben aangekondigd, zal hierbij niet opnieuw een termijn in acht worden genomen waarbij bestaande klanten dertig dagen de tijd hebben om tegen de dan bestaande voorwaarden te stoppen met beleggen.

 

Achmea Investment Management B.V., Beheerder van Achmea paraplu fonds A

De Directie