Achmea opkomende markten aandelen fonds A

Het opkomende markten aandelen fonds A belegt in aandelen van bedrijven uit opkomende landen. De koersen van aandelen kunnen meer schommelen dan obligaties. Het beleggingsbeleid van dit fonds is gericht op vermogensgroei over een langere periode. Het fonds is daarmee vooral geschikt voor meer dan 15 jaar beleggen. Of als onderdeel van een goed gespreide portefeuille.

Duurzaamheidsinformatie

 

Deze pagina is gewijzigd op 30 mei 2023

 

Het Maatschappelijk Verantwoord Beleggen beleid is van toepassing op dit fonds.

 

Dit fonds belegt in bedrijven uit opkomende landen via het Achmea IM Emerging Markets Equity Fund en promoot ecologische en/of sociale kenmerken. Hiermee classificeert dit fonds als artikel 8 onder SFDR.

 

De SFDR is een verordening die gaat over het informeren van beleggers over duurzaamheid in de financiële sector. Het doel van deze Europese regels, is beleggers nog meer bewust te maken van de duurzame impact van financiële producten zoals beleggingsfondsen. En om deze fondsen op dit gebied beter vergelijkbaar te maken. Ook moeten deze regels greenwashing - doen alsof een fonds duurzaam is, terwijl het dat in werkelijkheid niet is - ontmoedigen.

 

Lees alles over de duurzaamheid van dit fonds

 

Duurzaamheidsinformatie (pdf)

EID 4