Achmea mixfonds voorzichtig A

Het Achmea mixfonds voorzichtig A belegt vooral in obligaties, aandelen en liquiditeiten. De beurskoersen van obligaties en liquiditeiten schommelen gemiddeld minder dan aandelen. Daarom is het Achmea mixfonds voorzichtig A ook geschikt voor beleggen voor een kortere termijn. Bijvoorbeeld 2 tot 5 jaar.

Duurzaamheidsinformatie

 

Deze pagina is gewijzigd op 28 april 2023

 

Het Maatschappelijk Verantwoord Beleggen beleid is van toepassing op dit fonds.

 

Dit fonds belegt door in meerdere Achmea Investment Management (Achmea IM) fondsen. Op basis van de strategische beleggingsmix van het fonds worden ecologische en/of sociale kenmerken gepromoot. Hiermee classificeert dit fonds als artikel 8 onder SFDR.

 

De SFDR is een verordening die gaat over het informeren van beleggers over duurzaamheid in de financiële sector. Het doel van deze Europese regels, is beleggers nog meer bewust te maken van de duurzame impact van financiële producten zoals beleggingsfondsen. En om deze fondsen op dit gebied beter vergelijkbaar te maken. Ook moeten deze regels greenwashing – doen alsof een fonds duurzaam is, terwijl het dat in werkelijkheid niet is – ontmoedigen.

 

Lees alles over de duurzaamheid van dit fonds

 

Duurzaamheidsinformatie (pdf)

EID 2