Achmea investment grade bedrijfsobligaties fonds A

Het Bedrijfsobligatiesfonds belegt wereldwijd in bedrijfsobligaties. Dit zijn vooral obligaties uit Europa en Noord-Amerika. Daarnaast beleggen we in staatsobligaties met een relatief goede kredietwaardigheid. Dit Fonds is gevoelig voor de ontwikkeling van de Europese en Noord-Amerikaanse rentestanden en de aandelenmarkten. Hierdoor loopt u een gemiddeld risico. En is het Bedrijfsobligatiesfonds vooral geschikt voor 2 tot 5 jaar beleggen.

Achmea investment grade bedrijfsobligaties fonds A

 

Dit Fonds belegt vooral in obligaties met een relatief goede kredietwaardigheid. De nadruk ligt op Wereldwijde bedrijfsobligaties genoteerd in Euro of Amerikaanse dollar, waarbij de nadruk ligt op Europa en Noord-Amerika. Daarnaast belegt het Fonds in staatsgerelateerde obligaties. Dit zijn obligaties van nationale overheden, uitgegeven in euro of Amerikaanse dollar, terwijl hun thuisvaluta een andere is of obligaties van overheidsgerelateerde en supranationale instellingen. Voor een klein deel kan belegd worden in Nederlandse, Duitse en Amerikaanse staatsobligaties.

 

Het risico van Achmea investment grade bedrijfobligaties fonds A
De ene belegging heeft meer risico dan de andere. En van te voren weet u nooit precies wat er met uw beleggingen gaat gebeuren. U kiest daarom zelf waar u uw geld in wilt beleggen. Met de risicometer kunt u snel het risico van een fonds zien. En de risico’s van verschillende fondsen met elkaar vergelijken. Het risico van dit fonds is 4.

 

Naar fondsupdate

 

Voor dit fonds is de Essentiële Beleggersinformatie en een prospectus, bestaande uit een basis en aanvullend prospectus, beide met bijlagen, opgesteld met daarin meer informatie over het fonds, de kosten en de risico’s. Deze documenten zijn te lezen en te downloaden op deze website. Lees de Essentiële Beleggersinformatie en het prospectus voordat u besluit het fonds te kopen.

AFM risicoscore