Achmea investment grade bedrijfsobligaties fonds A

Het Bedrijfsobligatiesfonds belegt wereldwijd in bedrijfsobligaties. Dit zijn vooral obligaties uit Europa en Noord-Amerika. Daarnaast beleggen we in staatsobligaties met een relatief goede kredietwaardigheid. Dit Fonds is gevoelig voor de ontwikkeling van de Europese en Noord-Amerikaanse rentestanden en de aandelenmarkten. Hierdoor loopt u een gemiddeld risico. En is het Bedrijfsobligatiesfonds vooral geschikt voor 2 tot 5 jaar beleggen.

Het rendement van Achmea investment grade bedrijfsobligaties fonds A

 

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. In deze tabel ziet u het rendement en in de grafiek de koersontwikkeling van dit fonds.

Fonds Benchmark
Rendement februari 2023 -2.33 -2.51
Rendement vanaf 1 januari 2023 0.5 0.24
Rendement 2022 -16.87 -16.52
Rendement 2021 -2.1 -1.82
Rendement 2020 5.7 5.35

U ziet in bovenstaande tabel de rendementen tot en met 31 december 2022. Er is gerekend op basis van de intrinsieke waarde. Rendementen zijn na aftrek van lopende kosten. Eventuele aankoop- of verkoopkosten zijn nog niet afgetrokken van het rendement.

 

In onderstaande grafiek ziet u de rendementen per volledig kalenderjaar sinds de oprichting van het fonds. Er is gerekend op basis van de boekhoudkundige waarde. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Het rendement van Achmea investment grade bedrijfsobligaties fonds A

grafiek rendement investment grade bedrijfsobligatiesIMAGE

EID 2